+32 (0) 477 443607 info@hew.be

Domintell

Domintell domotica

De Domintell domotica-installatie is eenvoudig in gebruik, modulair en vlot te configureren.

Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken van de technologie?

Domintell is een bussysteem: een uiterst robuust industrieel communicatiesysteem dat onder meer gebruikt wordt in duizenden fabrieken en luchthavens overal ter wereld. Alle bedieningsorganen zijn onderling verbonden door één kabel: daardoor is de bekabeling een stuk makkelijker in vergelijking met een klassieke elektriciteitsinstallatie. Alle vermogenscircuits gaan terug naar de elektriciteitsbord(en). De bus is een RS485-bus, wereldwijd genormaliseerd onder de naam EIA485 (EIA = Electrical Industy Association) en sinds 2011 onder de naam TIA485 (TIA=Telecommunication Industry Association). Deze bus wordt onderhouden door TIA en nieuwe, nog krachtigere componenten komen regelmatig uit bij de grote fabrikanten van halfgeleiders, zoals Texas Instruments of Analog Devices. Na validering worden deze componenten gebruikt in onze producties.

Domintell is een evolutief systeem: er zijn op elk moment nieuwe uitbreidingen mogelijk op bestaande installaties.

Dit is ook een volledig geïntegreerd systeem, wat betekent dat alle inputs potentieel alle outputs kunnen bedienen. Bij Domintell zijn er bijvoorbeeld geen speciale (en verplichte!) knoppen om luiken of de geluidsinstallatie te bedienen. Dezelfde knop kan vandaag een luik bedienen, morgen het licht en overmorgen de garagepoort! Domintell bevat standaard een astronomische horloge om te weten wanneer de zon opgaat en ondergaat en in functie daarvan te reageren.

Domintell is een echt open systeem: er zijn  RS232-, USB- en Ethernet-interfaces beschikbaar voor andere ontwikkelaars met alle documenten vereist om controletoepassingen te ontwikkelen.

Ten slotte is Domintell configureerbaar door de gebruiker, als die dat wenst. Het configuratieprogramma is gratis. De meest complexe scenario’s zijn mogelijk en het gebruik is zo eenvoudig als een ‘drag & drop’.

 

Waarom kiest HEW voor Domintell?

Met Domintell hebben we een betrouwbare partner gevonden die per project mee op zoek gaat naar de meest degelijk oplossing voor de eindklant. Het systeem op zichzelf is gesloten, wat de interne stabiliteit garandeert. Anderzijds is het een open systeem aangezien externe modulen probleemloos kunnen worden gekoppeld via rs232, usb, eenvoudige ‘droge contacten’ en ethernet. Verder heeft Domintell eigen modules om te werken met de protocollen DALI, DMX en zelfs MODBUS en DAIKIN.

Deze naadloze integratie van een stabiel gesloten intern systeem met open connectie-mogelijkheden, zorgt voor een buitengewoon veelzijdige toepasbaarheid.

Wanneer we het Domintell systeem integreren met iRidium Mobile, bekomen we een snel, stabiel, limietenloos en visueel aantrekkelijk geheel dat ons de mogelijkheid biedt om oplossingen op maat uit te werken voor de meest veeleisende klant. Hierdoor kunnen we eerlijk stellen dat ons geen opdracht te moeilijk is.